Kategoriarkiv: Tankar

Long time no see

Oj vad länge sedan jag skrev något här på bloggen. Många saker har varit orsak till att skrivandet har fått ligga nere men nu känner jag mig pigg på att sätta igång igen. Dels att skriva, dels att ta tag i trädgården. Det riktigt kliar i fingrarna att få rensa ogräs, flytta, dela, gräva, plantera, flytta igen, planera, fundera och omstrukturera i min trädgård. Jag har inget sått i vår, mest pga utrymmesbrist men drömmen om att få ett såhus kryper närmre. Så kanske nästa vår. ?

Just nu är det rätt trist ute men vi har, till i går kväll, haft kanonväder i flera veckor så ett omslag var ju väntat.

Middan blev god. En köttfärspaj utan pajskal och sallad. Prövade ett rödvin, Roodeberg som fått utmärkelse av Munskänkarna som ett fynd i sin prisklass. Det var riktigt gott. Kommer att köpa fler flaskor.

Jag är fullkomligt värdelös på att lägga upp mat på en vackert och fotovänligt sätt. Därför får ni ett kort på maten redan uppäten och vinet uppdrucket. Beviset på att det var gott! ?
Share Button

God fortsättning!

859340_10204916218734552_4682163969506798254_o
Peter hittade en superfin gran i år! Måste visas upp. Otroligt liten och söt

Ett bra år. Vi har inte åstadkommit så mycket trädgårdsmässigt utan har mest underhållit det vi har. Ett misstag jag gjorde var att inte så ett frö förra våren och det var lite trist och tråkigt att vara tvungen att köpa in varenda planta. Nu har jag laddat för frösåning och i år kommer jag att hålla till i källaren till dess jag kan flytta ut i växthuset. Hur nu det ska gå…
Sorkarna tog min fina vinranka och det var inte heller kul. Det är väl bara att köpa en ny och hoppas att det går bättre denna gång.

12507557_10205001494706398_332832516020807819_n
Det har varit otroligt kallt de senaste dagarna och igår natt tror jag att vi slog kylrekord här i Nyborg sedan 1981 då jag flyttade hit. -31,6 Inte undra på att fåglarna ser ut som små tennisbollar.

Share Button

Augusti i Nyborg – fortfarande i försommarskrud

Ha! Vem kunde ha trott att detta kunde hända! Jag har levt i 54 år och aldrig varit med om dess like… Den 12 augusti blommar syrenerna och vallmon för fullt!!!

Syren och Vallmo i full blommning.. den 12 augusti!
Syren och Vallmo i full blommning.. den 12 augusti!

Aklejor och tornedalsrosen blommar... Den 12 augusti!!!
Aklejor och tornedalsrosen blommar… Den 12 augusti!!!

tur vi har nävorna som blommar för rosorna är ljusår borta!
tur vi har nävorna som blommar för rosorna är ljusår borta!

... Men det är rätt fint ändå... och jag har en och enhalv vecka kvar på semestern! :-)
… Men det är rätt fint ändå… och jag har en och enhalv vecka kvar på semestern! 🙂

Så nu är det bara att hoppas på en låååång och varm höst. :-)
Så nu är det bara att hoppas på en låååång och varm höst. 🙂

 

 

Share Button

Det sliter i omskolartarmen…

ja nu borde man vara i full gång med att omskola plantor inuti bubbelplastkokongen ute i växthuset. Men icke. Jag har nämligen tagit ett beslut att ta paus i frösåandet  denna vår.

Detta orsakar lite ångest, längtan och avund när jag ser mina facebookvänners inlägg om frösådd och övervintrande plantor. Än så länge har jag hållit stånd och det känns faktiskt bra. Förra sommaren blev helt enkelt lite väl mycket trädgård för oss så i sommar ska vi ta det betydligt lugnare. Vi ska rusta upp vårt hus lite för det behövs sannerligen efter år av försummelse.

IMG_3002

Jag vill bara förvarna sommarens kommande gäster. Jag kommer inte att jaga ogräs denna sommar i samma utsträckning som tidigare. Jag kommer att sitta på min veranda om vädret tillåter eller i mitt växthus vid sämre väder och sörpla vin och titta ut över nejderna.

Men välkomna är ni ändå.

Share Button