Årets första bukett!

Tillåt mig presentera årets första bukett! En kvist på häggen hade gått av så kvistarna med blomknopparna fick komma i kuvös. En liten kabbeleka och en kvist kryptuja fick hålla ”pensén” sällskap.

Sipporna har börjat blomma men annars är det rätt skralt med växtligheten här i Nyborg än så länge.

En vacker sippa som jag inte kommer ihåg namnet på. ?
De svarvade skålar som Peter inte blir nöjd med hamnar i fågelmatningen. De brukar vara fylld med smör, kokosfett, frön och nötter. Allt ihoprört till en kletig massa. Fåglarna älskar det.
Share Button

Skulle bara köpa liTe kryddor

Stannade till på Rutviks handelsträdgård på vägen hem från Svägerska och svåger för att köpa lite kryddor. Kom hem med massor med plantor. Taklök, lammöron, och en massa annat. Köpte faktiskt en krusbärsbuske, zon 6. Ska bli spännande att se om vi får den att överleva.

Share Button

Vårstädning

Äntligen håller snön på att ge med sig även här i ”baklande” uppe på bergssidan. Trots hot från SMHI om 20cm snö så rensar jag rabatter. De har haft fel förr och kommer säkerligen att ha det igen.

Share Button

Long time no see

Oj vad länge sedan jag skrev något här på bloggen. Många saker har varit orsak till att skrivandet har fått ligga nere men nu känner jag mig pigg på att sätta igång igen. Dels att skriva, dels att ta tag i trädgården. Det riktigt kliar i fingrarna att få rensa ogräs, flytta, dela, gräva, plantera, flytta igen, planera, fundera och omstrukturera i min trädgård. Jag har inget sått i vår, mest pga utrymmesbrist men drömmen om att få ett såhus kryper närmre. Så kanske nästa vår. ?

Just nu är det rätt trist ute men vi har, till i går kväll, haft kanonväder i flera veckor så ett omslag var ju väntat.

Middan blev god. En köttfärspaj utan pajskal och sallad. Prövade ett rödvin, Roodeberg som fått utmärkelse av Munskänkarna som ett fynd i sin prisklass. Det var riktigt gott. Kommer att köpa fler flaskor.

Jag är fullkomligt värdelös på att lägga upp mat på en vackert och fotovänligt sätt. Därför får ni ett kort på maten redan uppäten och vinet uppdrucket. Beviset på att det var gott! ?
Share Button