Vår första trädgårdsresa.

Vi har gjort vår första Trädgårdsresa tillsammans med ett trettiotal medlemmar i Lappmarkens trädgårdssällskap och det kommer definitivt inre att bli vår sista.

Vårt första stopp vad gäller trädgård var i Lusthuset i Yxskaftskälen.  Kalle och Märit säljer bl.a.  dammanläggningar och allt vad därtill hör. Dessutom finns en unik modelljärnväg här.

image

tyvärr drabbades deras dammar och trädgårdsanläggning av ett skyfall med hagel som slog sönder och samman nästan allt i deras trädgård.

image

 

image

Trots detta lyckades jag hitta en sak jag skulle vilja ha. Endast 4500:-. Som hittat! 😉

image

På eftermiddagen hann vi med ett studiebesök på Skärvångens Mejeri och sedan blev det middag och övernattning på Enaforsholm fjällgård.

Dag 2 inleddes med ett besök på Åre Bryggcompagni Huså med efterföljande ölprovning på Herrgården intill. Sedan bar det av till Kretsloppshuset i Mörsil… Vilket hus! Och vilken mat!! Nu vet jag inte hur påverkad man var av ölprovningen tidigare men vi fick en superfräsch och god lunch i en fantastisk miljö. Sedan vi vi guidning av Christl Campa-Ohlsson som entusiastiskt berättade om sitt livsverk.

10423720_10202366012900778_2265970127972263027_n

bild_ak

Efter detta åkte vi till Eva och Kenneth Nilsson i Hallen. De hade en enastående trädgård på baksidan av sin villa.

bild_aj bild_ai

Sista besöket för dagen gjordes i Fanbyn i ”The Secret Garden” – Känd från Trädgårdstoppen. Jättefin trädgård. Snyggt upplagd och det kändes behagligt att gå runt där. Deras växthus går inte av för hackor. Samma storlek som vårat men ändå helt olikt vårt. Romantiken gick nästan att ta på.

bild4_e bild_ah bild4_d

Så… Middag och övernattning i Östersund och dag 3 bar det av hemåt.

bild_ad

Ett stopp i Strömsund på Geologiska trädgården hann vi med innan vi så småningom hamnade hemma hos Bo Håkansson i Lomsjö som också följde med på resan.

bild6_g

bild6_dVilken fantastisk man!!! Vilken klurig gubbe!!! Vad han måste ha jobbat och slitit. Jag han fortfarande inte smält alla hans vattenmobiler och betongkreationer. Ser fram emot att få besöka hans trädgård igen…

bild6_f bild6_e

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *